Engelse drop


Engelse drop 1.0

afbeelding

Bron: pixiepic's
( CC BY-NC 2.0 )

(eten, drinken en genotmiddelen)

mix van verschillende soorten dropjes, waaronder dropstaafjes, anijsrondjes met spikkels, kokosrollen met drop in het midden en vierkante laagjesdropjes van kokos en drop

Semagram (extra betekenisinformatie)


Engelse drop…

is drop; is snoep; is eten

      Algemene voorbeelden


      Engelse drop is een verzamelnaam van 10 soorten drop. Dat komt zo: een werknemer van een snoepfabriek liet een paar dropdozen uit zijn handen vallen. De dropjes op de grond zagen er zo leuk en kleurig uit dat werd besloten, de verschillende dropjes gemengd te verkopen.

      http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

      Eigenlijk wou ik wat bij elkaar jatten, maar dat vond ik toch te link. Daarom kocht ik maar wat van het geld van tante Gerda. Twee blikjes coca-cola, een pakje sigaretten van mijn eigen merk en een aansteker, twee repen melkhazelnoot, een zakje Engelse drop, de Privé en een grote zak potato-chips. Bij elkaar kostte het goddomme dertien gulden.

      Het verrotte leven van Floortje Bloem, Yvonne Keuls,

      Engelse drop. Komt echt uit Engeland. In de 17e eeuw werd het door een drogist uitgevonden.

      http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

      Vorig jaar moesten de renners van de leidende equipe in het ploegenklassement nog een geel rugnummer dragen, maar de Tourorganisatie vond het tijd voor een experimentje. Dus rijdt de beste ploeg dit jaar met gele helmen. David Millar noemde zijn landgenoot Bradley Wiggins gekscherend een liquorice allsort, naar de veelkleurige Engelse drop.

      NRC Handelsblad,

      Ik maakte het zakje Engelse drop open en zocht een hele mooie roze drop uit.

      Het verrotte leven van Floortje Bloem, Yvonne Keuls,